Magányos Valentin nap - programötletek szingliknek



Jelenleg én is a szinglik táborát erősítem, ami mondhat bárki bármit, azért annyira nem felemelő érzés. Még ha egyébként egész jól el is van az ember, megvan benne az irigység (és a gyilkolhatnék), amikor mellette boldog párok ölelkeznek az utcán. 

És persze ilyenkor készül minden sorozatból Valentin napi epizód a legromantikusabb, rég várt összejövésekkel, első csókokkal és egyebekkel. Az utóbbi időben én is elég sok sorozatot néztem, de a fenti képen lévő párocskák nagy pillanatait mind egy napra zsúfolva sikerült megtekintenem (romantikaáradat a köbön). Imádom őket, és bár mind más, legszívesebben mindegyiket akarnám egyszerre az életembe. Sheldon és Amy első igazán romantikusnak mondható csókját az Agymenőkből, Deke és Max őrültségeit a 2 Broke Girlsből és Marshall és Lily tökéletes házasságát és békülését a HIMYM-ből. Ezért persze elég lelombozó ezek után a saját "sanyarú" sorsomat látni...

Csatlakozhatnék én is a Valentin napot utálókhoz, de mégsem teszem. Igazság szerint szeretek ünnepelni. Mégiscsak lány vagyok...azért a rózsaszín lufik és a teljesen hasznavehetetlen plüssállatok az én szívemet is melengetik. Egyébként pedig szomorúságra nincs okom, hiába az irigység. Ez csak egy átmeneti időszak és tökéletes alkalom arra, hogy magammal foglalkozzak, szóval nem szabad hagyni, hogy ez a nap, még ha egyedül is vagyok, letörjön. Éppen ezért arra gondoltam, hogy saját, szingli programokat fogok szervezni, amik megadják az ünnep hangulatát és nem fajulnak Bridget Jones-féle vodkával éneklésbe, sem pedig kétségbeesett Valentin-vadászatba. Egy tökéletes lányos napot fogok szervezni és nektek is adok pár ötletet hozzá!

I. Szépítkezés


Azért adjuk meg a lehetőséget, hogy felfigyeljen ránk a Hercegünk! Meg egyébként is jót tesz a léleknek, ha a külsőnk is szép! Szingliként az ember hajlamos elbizonytalanodni a csáberejét illetően, pedig ez nagy hiba! Szóval itt az ideje a habfürdőnek, a hajbodorításnak és társaiknak. Készítettem magamnak egy inspirációs képet is! Válogass össze te is néhány frizurát és sminket, amit régóta szeretnél elkészíteni és ragadd meg az alkalmat! Bonyolultabb frizurákhoz pedig jöhet a barátnői segítség! 



II. Program a barátnőkkel!


Ha vannak szingli barátnőid, szedd össze őket, és tartsatok filmnézős, sütisütős estét! Vegyetek egy kis bort, édességet és indulhat a szórakozás! Filmek, amiktől biztos elolvadtok: Holiday, My Girl (egy kis nosztalgia), Barátság extrákkal, Ház a tónál, The First Time, Igazából szerelem (hát hogy maradhatna ki? ), Dirty Dancing 2., Büszkeség és balítélet filmsorozat...További ötleteket várok hozzászólásban!

III. Szabadulj ki!


Ha már unod, hogy bármerre mész, mindenhol rózsákkal mászkál mindenki és a virágboltok roskadoznak a rózsaszín holmiktól, szabadulj el egy kicsit a civilizációtól! Menj el kirándulni, akár teljesen egyedül vagy fuss egy nagyot egy közeli erdőben/ futópályán/parkban...Ezzel kicsit ki is engedheted a gőzt, ha már teljesen besokalltál...Egy kiállítás vagy koncert is jó alternatíva lehet a figyelemelterelésre.

IV. Merengés

Gondolkozz el azon, hogy az eddigi párkapcsolataidban mi lehetett a közös, mi különbözött és próbálj meg olyan motívumokat keresni, amiken változtatva te is megtalálhatod az igazit, és boldogan együtt is lehetsz vele sokáig (remélhetőleg örökké). Lehet, hogy van valami olyan harmadik tényező, még akkor is, ha esetleg legtöbbször a másik fél hibázott a kapcsolatban, ami miatt az egész rossz helyzet kialakulhatott. Sokszor az ember egymás után ugyan olyan típusú párt választ és ezért csúszik bele ugyan azokba a bonyodalmakba. Nagyon messzire kitekintve sokszor a bántalmazott nők valamiért újra és újra ugyan olyan erőszakos férfit választanak. Ez kicsiben, kisebb problémák kapcsán is igaz lehet. Az is előfordulhat, hogy bizonyos vitákhoz vagy akár a hűtlenséghez te is hozzájárultál valamilyen módon. Ezeken is érdemes elgondolkozni.

Ha pedig eddig elkerült a szerencse és nem igazán sikerült kapcsolatot kialakítanod, ennek az okait is megvizsgálhatod. Elég nyitott voltál a környezetedben lévőkre? Esélyt adtál mindenkinek a megismerésére és nem ragadtál le esetleg 1-1 nagy plátói szerelemnél? Készen állsz egyáltalán arra, hogy átadd a szíved egy másik embernek?


Remélem nem probléma, hogy ma ezzel a kicsit személyesebb hangvételű bejegyzéssel jöttem! Töltsétek ti is különleges programokkal a Valentin napot és ne búslakodjatok! Amikor jönnie kell, jönni is fog a Herceg, addig pedig tanulni kell mindenből, ami történik velünk!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Facebook

Polyvore

Twitter

Bemutatkozás

22 éves pszichológus hallgató lány vagyok. A blogon szeretnék olyan ötleteket adni, olyan inspiráló képeket és írásokat közzétenni, amelyek téged is hozzásegíthetnek a harmonikus, elégedett élethez. Hogy kívül és belül is lenyűgöző légy! Üdv: