Megjelenési tippek az első randira

Ez a bejegyzés nem kifejezetten a ruházatról fog szólni, mivel már az első randin is az a legjobb, ha olyan ruhákat viseltek, amelyek illenek a személyiségetekhez, a stílusotokhoz. A randipartnernek ugyanis azt kell megismernie, akik valójában, vagyis a mindennapokban is vagytok. Inkább tehát arról fogok írni, hogy miként tehetitek alkalomhoz illővé a megjelenésetek, mire kell odafigyelnetek amikor ruhát, sminket, kiegészítőket választotok! 

I. Puha bőr és eperillat


Az első és legfontosabb ahhoz, hogy jó benyomást tégy, az ápoltság. Nem kell töményen keverni az illatokat, de azért egy kellemes parfüm vagy illatos testápoló mindenképp jól jön. A bőröd (és az ajkaid ;) ) puhaságára is figyelj, mielőtt elindulsz! A nagy nap előtt gondoskodj az olyan apró részletekről is, mint a szemöldököd megigazítása vagy a manikűrözés!


II. Mint egy virágszál

Stílusodnak megfelelően válassz valamilyen különleges kiegészítőt! Egy kis virág, masni vagy csillogó ékszer nagyon nőies tud lenni. A lényeg, hogy látszódjon az, hogy ez nem egy átlagos nap és készültél rá, nem csak összekaptad magad és rohanás közben megejtetted a találkát is! A fonott frizurák is nagyon menők mostanság és millió módja van a viselésének! Készíthetsz fonott kontyot, de az is elég, ha csak az első tincseket tűzöd hátra befonva...




III. A kevesebb néha több


Ez nem csak a sminkre értendő, de első randin főleg itt helyezendő előtérbe! Nem egy férfi ismerősömtől hallottam már, hogy a sok smink, a vastag alapozóréteg kiábrándító. Ráadásul hogyan csókoljon meg az ember gyereke, ha a szád csupa csillámló szájfény és vörös rúzs? Későbbi randikon persze nyugodtan kiélheted magad, de első alkalommal talán jobb a visszafogottság, már persze, ha szeretnéd a fenti befejezést. Amennyiben még csak ismerkednél, a rúzs jelzés értékű is lehet a férfi számára, hogy ne vágjon rögtön a dolgok közepébe! 

A tekintet egy randin kulcsszerepet játszik, így a szemet az alakjának és méretének megfelelően érdemes kifesteni, hogy igazán hódító lehess. A kisebb szemeket például világosabb szemhéjpúderrel szépen lehet nagyítani. Nagyobb szemeket bátrabban sminkelhetsz sötét színekkel. Ami biztos befutó, az a fekete tusvonal. Ezzel nagyon nem lehet mellélőni (már persze, ha szépen meg tudod rajzolni). A natúr, barnás szemfesték is egyszerű de nagyszerű megoldás. Persze itt is, mint a ruháknál, a legjobb, ha a saját stílusod követed és némi extrával olyan sminket készítesz, amilyet a hétköznapokon is bátran viselnél. Ez az extra lehet egy csillámlóbb szemhéjfesték vagy egy erőteljesebb szempillaspirál.

Hoss Intropia 2011. tavasz-nyár lookbook - Diana Moldovan

IV. Ruhák...


Most mondhatnám, hogy "vegyél fel szoknyát, mert az nőies", de nem teszem! Szerintem ez csak hagyománykövetés kérdése, és éppen olyan vonzó lehet egy csinos farmer, mint egy lányos szoknya. Én inkább azt emelném ki, hogy olyan ruhát kell viselni, amiben biztos, hogy az egész randi során kellemesen érzed magad. Ha ugyanis ez nincs meg, a hangulatod is rossz lesz, nem tudod magad igazán elengedni, így lehet, hogy az élmény sem lesz az igazi. Szóval, ha hosszú sétára mentek, hagyd otthon a magassarkút, akármennyire is szexi, mert ha megfájdul a lábad, csak nyűgös leszel és arról fogsz ábrándozni, hogy mennyire jó lenne otthon a kényelmes kanapén, nem pedig arról, hogy a partnered mennyire vonzó. Hűvös időben nem kell a rövid szoknyát és a kivágott felsőt erőltetni, mert az előzőhöz hasonló kellemetlenség lehet a vége. 

A másik fontos tényező pedig a magabiztosság! Viselj olyan ruhát, amiben csinosnak érzed magad, mert így sokkal felszabadultabb lehetsz és nem azon fogsz feszengeni, hogy itt-ott látszik egy kis fölösleg a derekadon vagy, hogy olyan a pulcsid, mint egy nagyié. A megfelelő szett kiválasztásához pedig lehet, hogy több időre lesz szükséged, mint gondoltad, úgyhogy kezdj el időben készülődni!

Vogue, 2013. augusztus

Ti hogy és mennyit készültök egy randira? Mire szoktatok odafigyelni?




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Facebook

Polyvore

Twitter

Bemutatkozás

22 éves pszichológus hallgató lány vagyok. A blogon szeretnék olyan ötleteket adni, olyan inspiráló képeket és írásokat közzétenni, amelyek téged is hozzásegíthetnek a harmonikus, elégedett élethez. Hogy kívül és belül is lenyűgöző légy! Üdv: