Tökéletes szemöldök lépésről lépésre

Sokáig nem igazán kötött le a szemöldököm kérdése, bár ez valószínűleg abból adódik, hogy különösebb problémám nem is volt vele. A természetes növése átlagos vastagságú. Mégis rájöttem, hogy egy rendezett szemöldök mennyivel ápoltabb és határozottabb benyomást kelt az emberekben. A következőkben lépésről lépésre leírom, hogyan alakíthatod ki azt a szemöldököt, amely számodra a megfelelő!

I. A forma megtervezése:

Van néhány alapszabály, amelyet érdemes betartanod. Ezek nagyon egyszerűek és megakadályozzák, hogy belefuss a tipikus bakikba (túl ívelt, túl lapos, túl vékonyra szedett szemöldök...). A szemöldököd legbelső pontja és az orrcimpád legyen egy vonalban!(1.) A külső vég legyen egy vonallal összeköthető a szemed külső sarkával és az orrcimpáddal!(3.) A szemöldök legmagasabb pontja, ha előre nézel a szivárványhártyád külső széléhez igazodjon!(2.) A külső és a belső vég lehetőleg nagyjából egy magasságban legyen! (4.) Ezeket egy sminkecset vagy egy pálcika segítségével könnyedén bemérheted. Akár meg is jelölheted őket szemceruzával, hogy megkönnyítsd a dolgod a későbbiekben!

 Két apróságra érdemes odafigyelni a megfelelő forma kialakításakor. Az egyik, hogy a szemöldök belül természetes adottságainál fogva szélesebb, majd a csúcstól kifelé viszonylag hirtelen vékonyodik. Az első képen a szemöldök végig vékony, így elvész a természetes hatás. Hasonló hiba szokott lenni, hogy valaki a szemöldök belső végét teljesen egyenesre alakítja ki. Ennek azonban kell, hogy legyen egy természetes lekerekítése! 
Ha a fentiekre odafigyeltek, már tényleg csak azt kell elérni, hogy a szemöldök a megfelelő magasságba kerüljön. Ha túl fent van vagy túl ívelt, illetve ha inkább felülről szedsz belőle és ezért túl lapos lesz, a tekinteted is egészen eltorzulhat. 

Az, hogy kinek milyen ívű szemöldök előnyös elviekben az arcformától függ, de gyakorlatilag a lehetőségek korlátozottak a szőrszálak természetes növekedése által, ráadásul az arcforma beazonosítása sem mindig egyértelmű. Ezen kívül ízlés és stílus kérdése is, hogy valaki kifejezetten a vékony, íves szemöldököt tartja esztétikusnak vagy a természetes, vastag, karakteres vonalat. Mindent összevetve ebben a kérdésben inkább azt ajánlom, hogy tapasztaljátok ki ti magatok, hogy mi áll jól! Haladjatok óvatosan a vékonyítással és így mindig tudtok korrigálni! Akár be is rajzolhattok több variációt vagy képszerkesztő program segítségével régi fotókon is kísérletezhettek, de drasztikus változtatáshoz azért inkább egy kozmetikus segítségét ajánlom!

II. Szükséges eszközök:


Szükséged lesz egy szemöldökcsipeszre, illetve némi cérnára a szőrszálak eltávolításához. A szemöldökfésű/kefe/fogkefe) valamint a körömvágó olló segít majd a szőrszálak hosszának kialakításában. A szemöldökceruza vagy szemceruza mindössze a segédvonalat adja majd meg, így a legjobb, ha extrém színt választasz, ami elüt a szőrszálak és a bőröd színétől. Érzékeny bőrűek készüljenek jégkockával, nehogy órákig a szobájukban kelljen gubbasztani, mert az arcuk vörösen ég!

III. Az állandó forma létrehozása:

Először a fenti alapelvek figyelembe vételével rajzold meg a kívánt formát egy elütő színű szemceruzával! Így sokkal könnyebb lesz majd kiszedni a fölösleges szálakat. Az ezen kívül eső szőrt egy jó minőségű szemöldökcsipesz segítségével távolítsd el! Ez szerintem nem igényel különösebb magyarázatot. Próbálj meg türelmesen, egyesével haladni, mert a tépkedés oda vezethet, hogy a szemöldöködben üres foltok maradnak!

Az apró pihéket, a szemöldök feletti szőrszálakat könnyedén és gyorsan eltávolíthatod az indiai módszerrel. Ehhez egy kb. 20 cm-es cérnára lesz szükséged. Kösd össze a két végét és két-két ujjadra feszítsd ki az így kapott karikát. Csavard meg a cérnát úgy, hogy középen legyen a becsavarodott rész. Helyezd a kívánt területre ezt a csavarodott részt úgy, hogy a kitépkedni kívánt szőrszálak a csavar egyik oldalán legyenek. A másik oldalról az ujjaidat kezdd el távolítani, így elcsúsztatva a csavart a szőrszálak irányába! Ami a megcsavarodott rész útjába kerül, az el is tűnik egy pillanat alatt! Ezt a módszert egyébként az arc más felületein is tökéletesen tudod alkalmazni, így elkerülheted a körülményes és költségesebb gyantázást vagy szőkítést! A folyamatról itt egy videó, ha a leírás alapján nehéz elképzelni!

Ha a forma már megvan, egy szemöldökfésű vagy kefe segítségével borzold fel teljesen a szálakat úgy, hogy a növekedéssel ellentétes irányban fésülsz! A túl hosszúakat, amiknek a vége így kilóg a szépen kialakított formából, vágd méretre az olló segítségével! 

A folyamat végén mosd le a segítségül használt jelöléseket és már kész is a tökéletes szemöldök! Jöhet a nyugtató jegelés és arcpakolás!

IV. Szintentartás:

Ha rendszeresen foglalkozol a szemöldököddel, nem kell újra és újra végigjárni a fenti utat. Nézz rá hetente-kéthetente és távolítsd el a kósza szálakat! Az apró pihéket pedig likvidáld az indiai módszerrel! 

V. Egyéb segédeszközök:

A szemöldökszedéshez használhattok gyantát is, de ez eléggé megviseli a bőrt és ha picit nem figyelsz, akár olyan szálakat is kitéphetsz, amiket nem akartál. Ezért ezt a módszert főleg azoknak ajánlom, akiknek a két szemöldök között is nőnek szőrszálak és ezeket szeretné egy mozdulattal eltávolítani.

A drogáriákban már beszerezhetsz sablonokat is, amelyeket csak fel kell helyezni és már indulhat is a szemöldökszedés. Viszont ha a fent leírtakat követed, könnyedén megspórolhatod ezt a kiadást és elkerülheted, hogy az arcodhoz nem illeszkedő formát alakítsd ki!

Ha fested a hajad vagy csak nagyon világosak a szőrszálaid, figyelj oda arra is, hogy a színek összhangban legyenek! A festéshez szakember igénybevételét ajánlom, de drogériákban is beszerezheted a megfelelő hozzávalókat.

Sminkelésnél használj ceruzát vagy szemöldökport a szemöldök kiemeléséhez és rendezéséhez. Zseléket is beszerezhetsz a boltokban, amiket a szempillaspirálokéhoz hasonló kefével vihetsz fel és amelyek nem hagyják, hogy nap közben összekuszálódjanak a szálak.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Facebook

Polyvore

Twitter

Bemutatkozás

22 éves pszichológus hallgató lány vagyok. A blogon szeretnék olyan ötleteket adni, olyan inspiráló képeket és írásokat közzétenni, amelyek téged is hozzásegíthetnek a harmonikus, elégedett élethez. Hogy kívül és belül is lenyűgöző légy! Üdv: